Parem mina

Armas sõber!

Aasta viimane päev on kätte jõudnud. Ma pole siiani kindel, mida ma oma õhtuga peale hakkan, aga nagu minu üks kõige kallim inimene alati ütleb – “elu carryb”. Jah, ma võin sulle ka kinnitada, et ega see lause ainuüksi sind ei aita. Piisavalt usku, spontaansust ja tahtejõudu peab ka jaguma. Kui eelmine aastavahetus suutsin ma kõik sõbrad oma kodu katuse alla koguda, siis see aasta on peaaegu igaüks neist mööda ilma laiali ja see on ka okei. Iga aasta omamoodi!

Veider on aga fakt, et täpselt 24 tundi tagasi istusin ma sama laua taga ja kohe kindlasti polnud ma nii rõõmus kui praegu. Ma olen Amsterdamis pidevalt üksinda – elan, söön, koristan, õpin, jooksen, sõidan rattaga ja käin kinos üksinda. Kindlasti nii mõnigi gümnaasiumi õpilane või teine tegelane leiab, et see on ju paradiis, aga ma ütlen teile, et selline üksindus võib nii mõnigi kord tuua krokodilli pisarad. Inimene on siiski sotsiaalne loom ja kujutluspilt sellest, kuidas ka aastavahetusel vaatan üksinda ilutulestikku, tõi mu kõhtu suurema krambi kui oleks oodanud.

Kogu see aasta on olnud aga tõeline kohv koorega. Jah, segu tumedast ja heledast ning heast kui ka halvast. On olnud päevi, mil esimene kooretilk jookseb läbi šokolaadihõngulise topeltespresso ning lusikaga segades muutub värvigamma perfektseks. Neid hetki on olnud selles aastas rohkem kui küll! Ma olen tänulik absoluutselt iga võimaluse, uue ja “vana” inimese, reisi, fantastilise elukoha, seikluse ning joodud kohvi eest. Ma olen õppinud, et raske töö viib sihile ja selle teadmisega astun ma ka oma järgmist aastat vallutama – täiskäigul edasi! Kahjuks on mõni päev mekkinud nagu külmaks läinud bensiinijaama kohv. Enamus nendest päevadest olen ma ise süüdi olnud – ei kuud ega tähed, vaid mina ise. Õnneks tagasi vaadates saab igast tehtud teost vaid ise õppida – väärtusta teisi, ela oma elu ja enne mõtle, kui ütled. Siiani tuleb mulle vahepeal veel tolle külma kohvi järelmaitse suhu. Ma tahan olla järgmine aasta parem. Vot see ongi mu lubadus!

Tulles tagasi aga tänase õhtu juurde, siis üksinda ma seda kindalasti ei veeda. Oma õhtut alustan ma kahe lemmikinimese seltsis ja seejärel luban endale tükikese spontaansust. Ma loodan, et järgmine aasta kingib teile küllaga häid inimesi, magusaid elamusi ja teineteise hoidmist. Ära unusta, et sinu hea sõna võib teha kellegi päeva paremaks ja naeratus on tõesti lühim vahemaa kahe inimese vahel!

ps! Fake it, till you make it!

Glamuurset aastavahetust,

Lily

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s